Saradnja Općine Centar i Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca

Predstavnici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca su, u četvrtak 30. marta 2017. godine, posjetili Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima.
Saradnja Općine Centar i Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca

Predsjednik VKBI prof. dr. Nedžad Mulabegović i član Upravnog odbora Vijeća prof.dr. Enver Imamović  su ovom prilikom sa svojim domaćinom, između ostalog, razgovarali o produženju najma općinskog prostora u Ulici Valtera Perića 13 u kojem je dugogodišnje sjedište Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, finansijskoj podršci Općine Centar ovom udruženju, te o nekim značajnijim projektima koje bi mogli zajednički realizovati Općina Centar i VKBI.

 

Načelnik Ajnadžić je svoje goste upoznao da je nadležna Služba za privredu i lokalni ekonomski razvoj pripremila ugovor o najmu prostora u Ulici Valtera Perića kojeg Općina Centar ovom udruženju iznajmljuje po povoljnim uslovima.

 

– Kao i prethodnih godina u ovogodišnjem budžetu Općine Centar, kojeg je Općinsko vijeće Centar usvojilo na martovskoj sjednici, planirali smo iznos od 16.500 KM za potrebe VKBI, jer nam je jako bitna finansijska podrška intelektualnim krugovima. Posebno smo zainteresovani čuti vaše mišljenje vezano za Zakon o javno-privatnom partnerstvu Kantona Sarajevo, na čijim izmjenama radi Vlada KS, gdje nemamo nijedan praktičan primjer primjene ovog zakona, a koji za Općinu Centar predstavlja jedno od najbitnijih zakonskih rješenja kada su u pitanju veliki investicioni projekti. Sa ovim zakonom kao jedinica lokalne samouprave možemo se uključiti u pomenute finansijske projekte pod uslovom da ne prodajemo općinsku zemlju, već je ustupamo na korištenje, posebno zbog generacija koje dolaze, objasnio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti