Općini Fojnica donirano 30 hiljada KM za sanaciju putnih komunikacija

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je Općinu Fojnica gdje ga je ugostio načelnik ove lokalne zajednice Sabahudin Klisura.
Općini Fojnica donirano 30 hiljada KM za sanaciju putnih komunikacija

Tom prilikom načelnik Ajnadžić je uručio Klisuri ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sanaciju putne komunikacije u općini Fojnica.

 

Naime, iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 30 hiljada maraka za sufinansiranje sanacije putne komunikacije u selu Živčići.

 

-Općina Centar već godinama iskazuje senzibilitet kada su u pitanju lokalne zajednice koje su pretrpile prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih finansijskih sredstava potrebna pomoć. Smatramo da je obaveza Općine Centar da pomaže slabije razvijene sredine i mi ćemo to raditi i u budućnosti. Mi ne možemo biti zadovoljni ukoliko se samo jedna lokalna zajednica razvija, a ostatak naše zemlje ne može da prati takav trend. Zato ćemo nastaviti pomagati, naglasio je Ajnadžić.

 

Klisura je istakao da ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže Fojnici.

 

-Jako smo zahvalni zbog podrške koju nam pruža Općina Centar. S obzirom na skromniji budžet nismo u stanju isfinansirati sve zahtjeve koji se stavljaju pred nas i zato nam je ovakva pomoć dobrodošla, pojasnio je Klisura.

 

Načelnik Ajnadžić je upoznao Klisuru da je Općina Centar u fazi formiranja tima koji će proći neophodnu obuku kako bi bili spremni za izradu projekata sa kojima će se aplicirati za sredstva iz IPA fondova.

 

-Ukoliko Općina Fojnica želi, mi ćemo obezbijediti mjesto za dva uposlenika koji bi zajedno sa uposlenim iz Općine Centar prošli svu potrebnu edukaciju. Moramo se okrenuti sredstvima iz IPA fondova jer mogućnosti koje nam pruža Evropska unija nismo koristili na odgovarajući način, kazao je Ajnadžić.

 

Klisura je sa oduševljenjem prihvatio ponudu načelnika Ajnadžića.

 

-Jako dobro će nam doći takva vrsta obuke za uposlenike i vrlo rado ćemo sa Općinom Centar krenuti u taj proces, zaključio je Klisura.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti