U Centru za kulturu Latif Moćević održao koncert za učenike OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“

Pod pokroviteljstvom Općine Centar na sceni Centra za kulturu „Sarajevo“, u ponedjeljak 27. marta 2017. godine, održan je koncert bh kantautora Latifa Moćevića.
U Centru za kulturu Latif Moćević održao koncert za učenike OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“

Učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ su ovom prilikom poslušali numere za djecu sa posljednjeg albuma „Hvala mama“ - Vjeverica, Violina, Mravko i Travko…

 

-Trenutno je u toku koncertna promocija albuma pjesama za djecu, kojeg sam objavio početkom ove godine. Sretan sam što smo danas u Centru za kulturu Sarajevo, jer ovaj prostor nudi djeci teatarski doživljaj pjesama. Naši koncerti su kombinacija pjesme i muzičkog igrokaza prilagođenog teatru. Krajem ove sedmice, tačnije u četvrtak, planiramo održati koncert u osnovnoj školi u Tarčinu, a nakon toga održat ćemo koncert i muzičke radionice u osnovnim školama u Travniku. Cilj nam je da pjesme na našem bosanskom jeziku prihvate naša djeca, te da pokušamo oživjeti svijest i kod roditelja da trebaju djeci dati hranu za dušu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Danas smo svjedoci da djeca pjevaju sve osim onog što im dolikuje, kazao je Moćević.

 

 

Autori teksta i muzike sedam pjesama sa albuma „Hvala mama“ su Mersiha i Latif Moćević, dok su aranžman i produkciju radili Halid Hajduković i Sound Art Studio. Ovom prilikom su također svim posjetiocima poklonili po jedan primjerak CD "Hvala mama".

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti