Počela implementacija projekta ozelenjavanja općine Centar i društveno odgovornog rada

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina, kojeg je napravila Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar u saradnji sa Kantonalnim komunalnim preduzećem „Park“, započeli su radovi na uklanjanju divlje deponije smeća i uređenju zelene površine na lokalitetu Crnog vrha na Gorici, ispod romskog naselja.
Počela implementacija projekta ozelenjavanja općine Centar i društveno odgovornog rada

Finansijer projekta je Općina Centar, a predviđeno je da preduzeće „Park“ ukloni zaraslo šiblje i žbunje sa ove površine, dok su radnici komunalnog preduzeća „Rad“, koji također učestvuju u ovom projektu, započeli sa prikupljanjem i odvozom otpada sa ove divlje deponije.

 

Sa završetkom čišćenja ovog lokaliteta planirano je hortikulturno uređenje zelene površine. U sadnji će se radnicima preduzeća „Park“ pridružiti i učenici Srednje medicinske škole sa Bjelava.

 

Kako je javnosti poznato, na ideju učenika trećeg razreda ove škole Dženana Hodžića, učenici su pokrenuli radnu akciju pod nazivom "Ekskurzija 2017" kako bi pomogli svojim vršnjacima koji nisu u mogućnosti platiti odlazak na ekskurziju.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je prihvatio ovu ideju hvale vrijednu i omogućio učenicima ove škole da svojim radnim angažmanom prikupe potrebna sredstva za ekskurziju. Općina Centar je finansirala volontiranje učenika u Narodnoj kuhinji „Stari Grad“ i Domu zdravlja Centar, te će podržati i njihov rad na hortikulturnom uređenju zelene površine na lokalitetu Crnog vrha na Gorici, čime će općina Centar dobiti još jednu uređenu zelenu površinu umjesto divlje deponije koja je predstavljala opasnost od zaraze i izvor neugodnih mirisa za lokalno stanovništvo.

 

Ovo je još jedan u nizu projekata koji se nalazio u izbornom programu načelnika Ajnadžića, a čija je realizacija pokrenuta čim su vremenske prilike to dozvolile. Ekologija i ozelenjavanje se nalazi na visokom mjestu prioriteta načelnika Ajnadžića, a ova akcija i uređenje navedene lokacije je samo početak implementacije ovog projekta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti