Informatičari iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pobjednici općinskog takmičenja

Na takmičenju iz informatike, na kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ koju su činili učenici Admir Zatega, Kemal Bećarević i Armin Bojanić.
Informatičari iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pobjednici općinskog takmičenja

Drugo mjesto su osvojili učenici iz OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ sa ekipom u kojoj su bili Mirza Olovčić, Albertina Šutalo i Teo Žigić. Na treće mjesto su se plasirali učenici Zehra Zambaković, Deni Paralović i Beris Bajrović iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“.

 

Na takmičenje iz informatike, koje finansijski podržava Općina Centar, škole su imale pravo prijaviti ekipu sastavljenu od po tri učenika različite starosne dobi.

 

Nakon kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome. Općina Centar je također obezbijedila i nagrade od 50 KM za nastavnike najuspješnijih učenika.

 

Za takmičenje osnovnih škola iz znanja koje za cilj ima podsticanje boljih rezultata rada učenika iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 25.000 maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti