Završena sanacija stepeništa u Ulici Goruša

Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na sanaciji stepeništa u Ulici Goruša (Mjesna zajednica „Marijin dvor-Crni vrh). Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 147.263 KM.
Završena sanacija stepeništa u Ulici Goruša

Nakon realizacije ovog projekta lokalno stanovništvo sada ima olakšan pristup svojim domovima, te komunikaciju sa ostatkom općine Centar.

 

Zbog velikih oštećenja na starom stepeništu, radnici su morali u potpunosti ukloniti staru podlogu stepeništa i staviti novu, kao i oštećeni kamen. Nakon postavljanja tamponske podloge, izgrađen je sistem za regulaciju oborinskih voda, te je postavljena armirano-betonska podloga. U posljednjoj fazi realizacije projekta na svim gazištima ugrađen je kamen hreša, koji se pokazao kao izuzetno izdržljiv materijal, posebno u zimskim uslovima kada su velike hladnoće.

 

Ovaj projekat je realizovan na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg Općina Centar ima sa građevinskom firmom „Sela“ d.o.o. Sarajevo.

 

U budžetu Općine Centar za 2017. godinu za projekte sanacije stepeništa, pješačkih staza i zaštitnih ograda planiran je iznos od 655.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti