Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz geografije

U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar.
Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz geografije

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Dino Numić iz Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, na drugom mjestu je Ajla Agić iz škole „Alija Nametak“, a na trećem Haris Čolić, učenik škole „Nafija Sarajlić“.

 

U ekipnoj konkurenciji takmičenja iz geografije, najuspješnija je bila škola „Safvet-beg Bašagić“, drugoplasirana je OŠ „Isak Samokovlija“, dok je treće mjesto pripalo školi „Alija Nametak“.

 

Nakon kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome. Općina Centar je također obezbijedila i nagrade od 50 KM za nastavnike najuspješnijih učenika.

 

Za takmičenje osnovnih škola iz znanja koje za cilj ima podsticanje boljih rezultata rada učenika iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 25.000 maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti