Javni pozivi za sufinansiranje sanacije i utopljavanja stambenih zgrada

U dnevnom listu ''Oslobođenje'' 22. marta 2017. godine objavljen je Javni poziv iz Općine Centar za sufinansiranje za socijalno ugrožene građane troškova sanacije zajedničkih dijelova stambenih zgrada kolektivnog stanovanja za 2017. godinu i Javni poziv za sufinansiranje izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja.
Javni pozivi za sufinansiranje sanacije i utopljavanja stambenih zgrada

Javni pozivi ostaju otvoreni 30 dana i u tom roku mogu se prijaviti svi upravitelji stambenih zgrada sa područja općine Centar.

 

Osim Odluke o sufinansiranju sanacije zajedničkih dijelova stambenih zgrada, i to sufinansiranju tih troškova za socijalno ugrožene građane općine Centar koji su korisnici stalne novčane pomoći, na snazi je i nova Odluka Općinskog vijeće Centar od 9. marta 2017. godine o sufinansiranju izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja. Kod donošenja ove odluke  imalo se u vidu da je sve veći broj zahtjeva građana za pružanje finansijske pomoći za utopljavanje stambenih zgrada kako bi došlo do uštede toplotne energije i ujedno do poboljšanja kvaliteta zraka. Odlukom je predviđeno da Općina zajedno sa etažnim vlasnicima stanova, a putem upravitelja, učestvuje u sufinansiranju postavljanja termo fasada, maksimalno do 50% od ukupne vrijednosti radova, a u skladu sa raspoloživim sredstvima. Za tu namjenu u ovogodišnjem budžetu je planirano 50.000 KM.

 

Javni pozivi su dostupni i na našoj web stranici u rubrici ''Konkursi i oglasi''. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za stambene poslove Općine Centar na brojeve telefona 562-462 i 562-463.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti