U okviru Dana Općine Centar biće odigrana revijalna utakmica za spas ulične košarke i obnovu sportskih terena

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić u svom programu oblast razvoja sporta stavio je na najvišu listu prioriteta.
U okviru Dana Općine Centar biće odigrana revijalna utakmica za spas ulične košarke i obnovu sportskih terena

Tako je u narednom periodu planiran niz aktivnosti koji će doprinijeti popularizaciji sporta među mladim, ali i razvoju i podršci već afirmisanim sportistima i kolektivima.

 

U saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket?“ Općina Centar će u maju, u okviru Dana Općine Centar, organizovati košarkašku utakmicu, a koja ima nekoliko ciljeva.

 

Naime, utakmica će biti revijalnog karaktera, na kojoj će nastupiti nekadašnji košarkaši, rekreativci i ljubitelji ovog sporta, a učešće na utakmici koja će biti odigrana u dvorani KSC Skenderija će uzeti i reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše u kolicima.

 

Osnovni cilj ovog događaja je popularizacija „street ball“ (ulične košarke) i vraćanje mladih na sportska igrališta.

 

Ulaz na revijalnu utakmicu će biti besplatan, a svi posjetioci moći će uplatiti sredstva koja će biti donirana humanitarnim organizacijama.

 

Pored utakmice, Udruženje „Jesi li za basket?“ organizovat će donatorsku večeru na kojoj će biti prikupljan novac za adaptaciju i renoviranje vanjskih sportskih terena na području općine Centar.

 

Prikupljena sredstva sa donatorske večere bit će iskorištena kako bi u saradnji sa Općinom Centar bilo renovirano što više sportskih terena namijenjenih djeci i mladima.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti