Javni poziv za predlaganje kandidata za priznanja Općine Centar u 2017.

U dnevnim listovima''Oslobođenje'' i ''Dnevni avaz'' objavljen je 17. marta 2017. godine Javni poziv i kriteriji za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2017. godini, koje je utvrdilo Općinsko vijeće Centar na 7. redovnoj sjednici održanoj 9. marta 2017. godine.
Javni poziv za predlaganje kandidata za priznanja Općine Centar u 2017.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana i u tom roku inicijativu za dodjelu općinskih priznanja odnosno isticanje kandidature mogu podnositi građani pojedinci, udruženja građana, boračke organizacije i udruge, mjesne zajednice, klubovi vijećnika i radna tijela Općinskog vijeća Centar i općinski načelnik.

 

Priznanja koja Općina Centar dodjeljuje zaslužnim pojedincima i kolektivima u 2017. godini su: Plaketa sa zlatnim ljiljanima (neograničen broj), Povelja sa zlatnim ljiljanima (do tri priznanja), Zahvalnica sa zlatnim ljiljanom (do pet priznanja), Povelja sa grbom Općine Centa (do tri priznanja) i Zahvalnica sa grbom Općine Centar (do pet priznanja).

 

Odluku o dodjeli ovih priznanja donosi Općinsko vijeće na prijedlog Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti. Uručivanje priznanja ovogodišnjim dobitnicima bit će upriličeno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom 2. maja – Dana Općine Centar.

 

Tekst Javnog poziva i kriterija kao i obrazac zahtjeva/inicijative dostupni su na našoj web stranici u rubrici ''Konkursi i oglasi'' i info punktu Općine Centar. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 562-442 u Stručnoj službi za poslove Općinskog vijeća Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti