Čavkunović se zahvalio Ajnadžiću na podršci koju je Općina Centar pružila Kladnju

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda.
Čavkunović se zahvalio Ajnadžiću na podršci koju je Općina Centar pružila Kladnju

Da podsjetimo, u maju 2014. godine kada su mnoga područja naše zemlje pretpjela velike materijalne štete zbog velikih poplava Općina Centar je među prvim institucijama vlasti reagovala i izdvojila pola miliona maraka kako bi pomogla unesrećenim lokalnim zajednicama.

 

Općina Kladanj je tada bila među više od 40 lokalnih zajednica kojima je Općina Centar pomogla. Ova lokalna zajednica je i prošle godine dobila sredstva od Općine Centar kao pomoć za sanaciju putne infrastrukture.

 

Sve navedeno bilo je povod da Jusuf Čavkunović, načelnik Kladnja posjeti Općinu Centar gdje ga je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Tom prilikom Čavkunović se zahvalio na svoj pomoći koju je Općina Centar pružila Kladnju, ali i izrazio nadu da će Općina Centar nastaviti sa ovakvom praksom i u budućnosti.

 

-Naša lokalna zajednica nije finansijski moćna kao Općina Centar i stoga pozdravljam vaše aktivnosti što pomažete lokalnim zajednicama sa skromnijim budžetima. Mi imamo niz projekata u kojima trebamo pomoć i iskreno se nadam da će Općina Centar iznaći mogućnosti da nam pruži podršku ponovo, istakao je Čavkunović.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar ima obavezu pomoći slabije razvijenim lokalnim zajednicama.

 

-Mi želimo da se naša domovina razvija. Kada pomažemo drugim lokalnim zajednicama na to gledamo kao na razvoj naše zemlje i mi ne možemo biti zadovoljni ako je jedan prostor razvijen, a ostali imaju velike probleme. Općina Centar je spremna sarađivati sa Kladnjem na različitim poljima. Želimo svoja dobra iskustva podijeliti sa Općinom Kladanj, kazao je Ajnadžić. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti