Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U prostorijama Osnovne škole „Vladislav Skarić“ održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U pojedinačnoj konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto osvojio je Namik Hadžović iz Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, na drugom mjestu je Emin Hasanović iz škole „Nafija Sarajlić“, a na trećem Bakir Husremović, također učenik škole „Musa Ćazim Ćatić“. U ekipnoj konkurenciji osmih razreda prvoplasirana je OŠ „Nafija Sarajlić“, drugo mjesto je osvojila škola „Musa Ćazim Ćatić“, a treće Osnovna škola „Hasan Kaimija“.

Od učenika devetih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji, najbolja je bila Hatidža Serdarević iz škole „Safvet-beg Bašagić“, drugo mjesto zauzela je Elma Ramić iz škole „Musa Ćazim Ćatić“, a treće Bakir Pljakić iz škole „Nafija Sarajlić“. U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je zauzela škola „Safvet-beg Bašagić“, drugoplasirana je OŠ „Nafija Sarajlić“, dok treće mjesto dijele škole „Alija Nametak“ i „Musa Ćazim Ćatić“.

Nakon kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome. Općina Centar je također obezbijedila i nagrade od 50 KM za nastavnike najuspješnijih učenika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti