Otvoren sajam namještaja „Interio 2017.“

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i kantonalni ministar privrede Muharem Šabić su u srijedu 15. marta 2017. godine svečano otvorili 34. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije „Interio 2017.“, koji će biti održan u Kulturno sportskom centru Skenderija do 19. marta ove godine.
Otvoren sajam namještaja „Interio 2017.“

Direktor centra Skenderija Amer Kapo je kazao da se od 1978. godine u centru Skenderija održava sajam ovog tipa, koji je do sada imao više od pola miliona posjetilaca. –Ponosni smo da ove godine imamo izlagače iz BiH i regiona na 2.500 metara kvadratnih. Drvna industrija je jedna od najbitnijih grana privrede u BiH. Kada je centar Skenderija izgrađen 1969. godine bila je jedinstven kompleks u BiH i cijeloj nekadašnjoj Jugoslaviji. Nema puno prostora u regiji gdje možete jedan dan održati košarkaški turnir, a sutra pripremiti isti prostor za održavanje sajma, kao što je slučaj sa centrom Skenderija. U naredne tri godine planiramo ovaj sajam održati na 10.000 metara kvadratnih što želimo postići uz pomoć naših izlagača. Možemo obećati da će centar Skenderija uvijek biti na raspolaganju našim izlagačima i privrednim subjektima i trudit ćemo se da naše izlagače predstavimo u najboljem svjetlu, kazao je Kapo.

 

Ministar privrede KS Muharem Šabić je ovom prilikom kazao da su za ovo ministarstvo i Vladu KS, drvna i metalna industrija strategijske oblasti razvoja privrede.

 

–Našim malim i srednjim preduzećima želimo obezbijediti povoljnu poslovnu klimu s ciljem povećanja njihove konkurentnosti na tržištu, tako što ćemo privući nove kupce i ponuditi im kvalitetan i cjenovno pristupačan namještaj. Tokom prošle godine Vlada KS je podijelila oko 60 miliona KM putem kredita uz veoma povoljne uslove malim i srednjim preduzećima, što planiramo uraditi i ove godine, naglasio je Šabić.

 

U ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića svečanom otvorenju sajma su prisustvovali njegovi savjetnici Mustafa Resić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin, vijećnik Samir Fazlić, te pomoćnica načelnika za privredu i lokalno ekonomski razvoj Edina Muslić.

 


Tokom trajanja sajma planirano je održavanje edukativnih radionica pod nazivom: "Napredni certificirani studij: Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta, u organizaciji Centra za specijalističke edukacije FORMAT i "Zaštita industrijskog dizajna pred Institutom za intelektualno vlasništvo", u organizaciji tog instituta. Ulaz na sajam je besplatan, gdje je organizator za posjetioce obezbijedio nagradnu igru sa tri vrijedne nagrade. Proglašenje dobitnika nagrada će biti upriličeno u prostoru sajma 19. marta u 19 sati.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti