Općina Centar će finansirati utopljavanje OŠ „Isak Samokovlija“

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je OŠ „Isak Samokovlija“ gdje ga je ugostila Emina Čerkez-Čaušević v.d. direktor škole. Povod posjete bio je sumiranje rezultata dosadašnje saradnje ove škole sa Općinom Centar kao i razgovor o budućim zajedničkim aktivnostima.
Općina Centar će finansirati utopljavanje OŠ „Isak Samokovlija“

Naime, iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, te osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Iz budžeta za 2017. godinu izdvojeno je 4.277.490 maraka za podršku obrazovanju.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama.

 

-Jedan od povoda moje posjete jeste obećanje koje sam dao Moni, učenici vaše škole koja ima poteškoće u kretanju. Nedavno mi se obratila sa molbom da posjetim školu i razmotrim mogućnost izgradnje rukohvata na stepeništu kako bi ona mogla nesmetano dolaziti na nastavu. Obećao sam Moni da će Općina Centar učiniti sve kako bi njoj, ali i svim drugim učenicima, obezbijedila nesmetan dolazak i boravak u ovoj obrazovnoj ustanovi. Ono što također želim istaći je to da je vaša škola ušla u program utopljavanja, a što je dogovoreno sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih KS. Općina Centar je u budžetu za 2017. godinu obezbijedila sredstva za tu namjenu, a mi smo ponosni na ovaj projekat, zaključio je Ajnadžić.

 

Direktorica Čaušević se zahvalila Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na podršci tokom svih proteklih godina.

 

-Općina Centar zaista pruža školama podršku za različite namjene, te na taj način pomaže u rješavanju nagomilanih problema. Kada je u pitanju naša škola, moram naglasiti da je Općina Centar jedan od najvećih donatora, a iskreno se nadam da će ovakva praksa biti nastavljena, dodala je Čaušević.

 

Podsjećamo da je Općina Centar unazad nekoliko godina izdvojila 123.000 maraka za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi, a takva praksa će biti nastavljena i u budućnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti