Mulić ugostio učenike Srednje ugostiteljsko-turističke škole Sarajevo

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Mustafa Mulić ugostio je učenike trećeg razreda Srednje ugostiteljsko-turističke škole i njihovog profesora Demokratije i ljudskih prava Sanina Čolića. Povod njihove posjete bilo je referentno istraživanje učenika o problemima koji se tiču turističke signalizacije u gradu Sarajevu.
Mulić ugostio učenike Srednje ugostiteljsko-turističke škole Sarajevo

Naime, u okviru nastavnog plana za predmet Demokratija i ljudska prava predviđena je realizacija projekta Građanin – „Ja građanin“ iz Civitas programa.

 

Trenutno u ovom programu učestvuje 35.000 učenika, 2.000 školskih timova sa teritorije cijele BiH, a učenici su ohrabreni da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih rješenja.

 

-Pored brojnih problema koji su prisutni, oni su identificirali problem postojeće turističke signalizacije u Sarajevu, koja stvara nedoumice turistima prilikom posjete našem gradu. Ako uzmemo u obzir da je turizam trenutno najjača industrija, potrebno bi bilo podići lokalni turizam na viši nivo, budući da je on jedan od glavnih faktora razvoja grada i države uopće, istakao je Čolić.

 

Dopredsjedavajući Mulić  je naglasio da je za svaku pohvalu to što mladi ljudi imaju ovako kreativne ideje i da ova društvena zajednica ima zadatak da usmjerava mlade na ispravan put i u tom smislu Općina Centar podržava dobre kreativne ideje koje će poboljšati razvoj države.

 

Učenici Srednje ugostiteljsko-turističke škole imali su priliku da postave niz pitanja iz oblasti funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, te iz prve ruke dobiju odgovore o tome kako to u svome domenu radi Općina Centar.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti