Projekat Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene “Lasta” podržan sa 2.500 KM

Iako je završen 1995. godine, rat u BiH ostavio je brojne životne probleme. Mnoge porodice sa članovima koji su se borili za BiH danas žive ispod svake granice siromaštva zbog niza problema, nemogućnost zapošljavanja, mala ili nikakva primanja, kao i psihički problemi i razne bolesti.
Projekat Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene “Lasta” podržan sa 2.500 KM

Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene “Lasta” pokrenulo je projekat “Život sa smislom”, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija u 2016. godini finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.500 KM.

 

Cilj navedenog projekta je doprinijeti osiguranju osnovnih životnih potreba porodicima bivših boraca i kvaliteti života osobama sa PTSP-om, prevencija maloljetničke delinkvencije, te doprinos osiguravanju osnovnih zdravstvenih potreba starim osobama slabijeg imovnog stanja.

 

Učesnici projekta su 30 porodica slabijeg imovinskog stanja, 20 djece slabijeg imovnog stanja i 20 starih osoba, kao i članovi porodica i društvo u cjelini.

 

Podsjećamo da je u prošlogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti