Transparency International BiH organizuje dvodnevnu regionalnu konferenciju

U hotelu Bristol u Sarajevu, u ponedjeljak 13. marta 2017. godine, počela je dvodnevna regionalna konferencija „Dijalogom i saradnjom sa civilnim društvom do boljih rezultata reforme javne uprave“.
Transparency International BiH organizuje dvodnevnu regionalnu konferenciju

Konferenciju organizuje Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) u saradnji sa projektom Tehničke podrške organizacijama civilnog društva (TACSO).

 

Održavanje konferencije su finansijski podržali Švedska međunarodna agencija za razvoj i Vlada Danske u okviru projekta „Monitoring reforme javne uprave“ (PARM), kojeg TI BiH implementira u saradnji sa Centrom za istraživačko novinarstvo, i TACSO Regionalnog ureda.

 

 

U ime Općine Centar konferenciji su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim savjetnikom za pravne poslove Jasminom Gerinom.

 

 

Tokom trajanja konferencije prezentovani su rezultati trećeg TI BiH monitoringa reforme javne uprave u domenu upravljanja ljudskim resursima, javnih finansija, te odgovornosti, transparentnosti i integriteta za 2015-2016. godinu. Ovom prilikom, predstavnici Centra za istraživačko novinarstvo će prezentovati svoje istraživačke priče o posljedicama (ne)sprovođenja reforme javne uprave na građane BiH.

Drugog dana konferencije planirana je prezentacija uloge civilnog društva u procesima reforme javne uprave u zemljama Zapadnog Balkana i Turske, te će biti razmijenjena iskustava između organizacija civilnog društva i institucija o ulozi organizacija civilnog društva u implementaciji i monitoringu reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti