Najbolji odbojkaši općinskog takmičenja učenici Osnovne škole „Alija Nametak“

U finalnim utakmicama općinskog odbojkaškog takmičenja za dječake, koje su odigrane u sportskoj dvorani FIS-a, prvo mjesto su osvojili učenici Osnovne škole „Alija Nametak“ koji su uspjeli pobijediti u dvije odigrane finalne utakmice osvojivši četiri boda.
Najbolji odbojkaši općinskog takmičenja učenici Osnovne škole „Alija Nametak“

. Drugo mjesto je pripalo ekipi OŠ „Hasan Kikić“ sa jednom pobjedom i dva osvojena boda, a treće mjesto su osvojili odbojkaši OŠ „Safvet-beg Bašagić“ koji nisu uspjeli osvojiti nijedan bod u finalnom dijelu odbojkaškog takmičenja.

 

Pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Zakira Šero je, u ime Općine Centar, nakon takmičenja uručila medalje najuspješnijim ekipama, a školama diplome za plasman ekipa. U ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića finalnom odbojkaškom takmičenju za djevojčice je prisustvovao njegov savjetnik Jasmin Gerin. Općina će nagraditi i nastavnike tjelesnog odgoja koji su vodili najbolje ekipe: sa 100 KM za prvo mjesto, 70 KM za drugo i 50 KM za osvojeno treće mjesto.

 

Organizator ovog tradicionalnog takmičenja, koje je počelo krajem februara ove godine, je Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti