Projekat Udruženja oboljelih od multipla skleroze KS podržan sa 2.000 KM

Multipla skleroza je hronično progresivno oboljenje koje postepeno dovodi do slabosti muskulature, problema motorike i koordinacije, kao i mnoge druge probleme.
Projekat Udruženja oboljelih od multipla skleroze KS podržan sa 2.000 KM

Zbog nedostatka vremena da se dovoljno posveti pojedinom pacijentu, ljekar specijalista da ukratko usmeno podatke o oboljenju, mogućem toku bolesti i opcijama terapije, zbog čega je nužno vršiti dodatnu edukaciju oboljelih.

 

„Udruženje oboljelih od multipla skleroze Kantona Sarajevo“ pokrenulo je projekat „Resocijalizacija i edukacija članova Udruženja oboljelih od multipla skleroze“ čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.

 

Cilj navedenog projekta je poboljšanje kvaliteta života oboljelih od multipla skleroze, povećanje mobilnosti i samostalnog življenja, osnaživanje osoba oboljelih putem informisanja, usporiti progres bolesti, te ostvariti pozitivan efekat na psihičko i fizičko zdravlje.

 

Učesnici projekta su osobe oboljele od multipla skleroze, Udruženje oboljelih od multipla skleroze, porodice, donatori, te zdravstveni fondovi.

 

Podsjećamo da je u prošlogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti