Odbojkašice OŠ ''Alija Nametak'' pobjednice općinskog takmičenja

U četvrtak, 9. marta 2017. godine, u sali sarajevskog FIS-a održano je finalno takmičenje u odbojci za djevojčice u kojem su učestvovale ekipe iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Pobjednik je ekipa škole ''Alija Nametak''.
Odbojkašice OŠ ''Alija Nametak'' pobjednice općinskog takmičenja

Organizator ovog takmičenja, koje je počelo 20. februara ove godine, je Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''.

 

U finalnim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Katoličkog školskog centra“ - OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ 0:2; OŠ „Alija Nametak“ - OŠ „Katoličkog školskog centra“ 2:0; OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ – OŠ „Alija Nametak“ 0:2.

 

 

Prvo mjesto su osvojile odbojkašice iz škole ''Alija Nametak”, sa osvojena četiri poena, drugoplasirana je ekipa OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ sa osvojena dva poena, dok je treće mjesto pripalo ekipi iz OŠ „Katoličkog školskog centra“, koja nije uspjela osvojiti nijedan bod tokom odigravanja finalnih utakmica.

 

 

Na kraju takmičenja pomoćnica općinskog načelnika Zakira Šero je, u ime Općine Centar, uručila medalje najuspješnijim ekipama, a školama diplome za plasman ekipa. U ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića finalnom odbojkaškom takmičenju za djevojčice je prisustvovao njegov savjetnik Jasmin Gerin. Općina će nagraditi i nastavnike tjelesnog odgoja koji su vodili najbolje ekipe: sa 100 KM za prvo mjesto, 70 KM za drugo i 50 KM za osvojeno treće mjesto.

 

Pobjednička ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“ predstavljat će Općinu Centar na kantonalnom takmičenju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti