Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića

Radnici građevinske firme Bosman, zaduženi za zemljane radove, te kantonalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, zaduženi za polaganje cijevi nove vodovodne i kanalizacione mreže, uspjeli su tokom ove sedmice postaviti glavni vodovodni i kanalizacioni vod u Ulici Nedžada Mušića od broja 1 do 11 (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića

Od ovog projekta preostalo je da preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ priključi okolne stambene objekte na novu mrežu. Prema predmjeru radova, kojeg je uradilo pomenuto komunalno preduzeće, predviđeno je mijenjanje gotovo 150 metara glavne kanalizacione cijevi, koja je dotrajala i ne ispunjava tehničke uslove, te oko 100 metara cijevi za priključak okolnih stambenih objekata, dok je za rekonstrukciju vodovodne mreže postavljeno 150 metara novih vodovodnih cijevi. Zbog velikog nagiba ulice, te njene relativno male širine, radovi se obavljaju u otežanim uslovima gdje je teško rukovati sa mehanizacijom. 

 

Projekat rekonstrukcije vodovodne i  kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića 1-11 finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 109.000 KM, od čega je za novu fekalnu kanalizacionu mrežu izdvojeno 65.800 KM, a za novu vodovodnu mrežu 43.200 KM.

 

Sa poboljšanjem vremenskih prilika, nakon okončanja rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, građevinska firma „Bosman“ će nastaviti radove na asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Nedžada Mušića 1-11, kojom prilikom će biti postavljeno i 25 metara novih zaštitnih rukohvata. Ovaj projekat također finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila iznos od 48.000 KM.

 

Za nadzor radova na sanaciji ovog dijela ulice je zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti