Akcija prikupljanja knjiga za biblioteku u Stocu

Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu i u 2017. godini nastavlja aktivnosti na prikupljanju knjiga za biblioteke.
Akcija prikupljanja knjiga za biblioteku u Stocu

Nakon Maglaja, Olova, Goražda, Vareša, Konjica te biblioteke novootvorenog Centra za zdravo starenje u općini Centar, ovaj put knjige se prikupljaju za biblioteku u Stocu.

 

Naime, akcija se provodi u svih 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, gdje građani svaki radni dan mogu donijeti knjige za biblioteku u Stocu, a u slučaju da to nisu u stanju biće organizovan i dolazak na adresu. Cilj ove aktivnosti je prikupiti što više knjiga koje će svojim raznovrsnim sadržajima obogatiti pomenutu biblioteku. 

 

Akcija traje od danas, 9. marta do 15. aprila 2017. godine, a građani knjige mogu dostaviti u najbližu mjesnu zajednicu.

 

Podsjećamo da su u dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga građani pokazali veliki senzibilitet, te donirali preko 15.000 naslova za biblioteke u Maglaju, Olovu, Goraždu, Varešu, Konjicu i za biblioteku Centra za zdravo starenje Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti