Premijer Novalić posjetio Općinu Centar

Općinu Centar Sarajevo posjetio je Fadil Novalić, premijer Federacije BiH zajedno sa svojim saradnicima.
Premijer Novalić posjetio Općinu Centar

Načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i predstavnici općinskih službi za prostorno uređenje i komunalne poslove, te imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina kao i Pravobranilaštva Općine Centar su ovom prilikom održali sastanak na kojem je razgovarano o zajedničkim temama koje mogu biti predmeti interesovanja Općine Centar, kao jedinice lokalne samouprave i Vlade Federacije BiH.

 

-Posjeta federalnog premijera Općini Centar je iskorištena za razgovor o privrednoj saradnji i budućim investicijama. Općina Centar ima dobre prostorne mogućnosti za koje su zainteresovani mnogi investitori dok Vlada FBiH također može svojim programima poboljšati investiranje u Centar. Razgovarano je i o aktivnostima koje možemo poduzeti za ubrzanje investicionih procesa te o harmonizaciji katastra nekretnina i zemljišnih knjiga, čime se usklađuje stari i novi premjer, objasnio je načelnik Ajnadžić.

 

U ime Općine Centar sastanku su prisustvovali savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić, Alma Sadović, Amela Landžo i Kana Rahmanović u ime Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, te Damir Konjičanin, Amir Mujan i Vedrana Remović u ime Službe za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina kao i Suanita Melunović, pravobranilac Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti