Nastavak redovnog održavanja saobraćajnica u Centru

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali radove na nekoliko lokacija u središnjoj sarajevskoj općini koje su izvodili na osnovu ugovora sa Općinom Centar o izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području Centra.
Nastavak redovnog održavanja saobraćajnica u Centru

Na osnovu potpisanog ugovora, s ciljem poboljšanja sigurnosti u saobraćaju, radnici pomenute firme su postavili nova saobraćajna ogledala na raskrsnicama ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića, Kemal Begova i Koševo, Josipa Vancaša i Gabelina, te u Ulici Čobanija kod broja 16 i u Ulici Budakovići kod broja 32.

 

-Također smo postavili znakove vertikalne signalizacije u ulicama Asima Ferhatovića kod ulaza u Kliniku za ortopediju Univerzitetskog kliničkog centra Koševo, gdje ćemo nakon obnove kolovoza također ocrtati pješački prelaz. U Ulici Pehlivanuša kod broja 38 smo postavili novi znak zabrane zaustavljanja i parkiranja motornih vozila, dok smo u Ulici Budakovići 19 označili parking mjesto za invalidnu osobu. Izdignute ivičnjake smo postavili u ulicama Višnjik 5-9, u Bolničkoj ulici kod broja 38, gdje se nalazi objekat obdaništa „Višnjik“, kao i u Bolničkoj ulici kod broja 34, gdje je još potrebno asfaltirati trotoar, što ćemo učiniti sa toplijim danima kada prorade asfaltne baze, objasnio je Ademir Džafić, šef gradilišta građevinske firme „Bosman“.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti