Općina Centar izradila „Katalog prilika koje pruža mladima“

Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za poboljšanje položaja mladih, te osiguranje minimuma mjera na planu rada sa mladima i omladinskih aktivnosti, a što ujedno predstavlja i zakonom propisanu obavezu lokalnih zajednica, a na osnovu Zakona o mladima FBiH.
Općina Centar izradila „Katalog prilika koje pruža mladima“

Naime, budžetska izdvajanja za mlade imaju za cilj kontinuirani rad na poboljšanju njihovog položaja, aktivnijeg i odgovornijeg sudjelovanja u društvenom životu i stvaranje okruženja kako bi mladi imali veće šanse i perspektivu za bolje sutra.

 

S ciljem boljeg informisanja mladih o mogućnostima koje im pruža Općina Centar, te načinima na koje mogu iskoristiti prilike koje im se nude, ova lokalna zajednica izradila je katalog u kojem su mladima dostupne sve potrebne informacije.

 

Katalog prilika koje Općina Centar pruža mladima naziv je dokumenta u kojem su predstavljeni svi alati, mjere i mehanizmi koje već godinama uspješno koristi ova lokalna zajednica kako bi mladima obezbijedila što kvalitetnije uslove za život. Naime, u katalogu su predstavljene glavne odrednice Zakona o mladima FBiH i Strategije prema mladima Općine Centar za period 2014-2020. godine. Također predstavljeni su projekti koji se nude mladima, a neki od njih su: poticaj zapošljavanju mladih kroz finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih; besplatni projekti za mlade u Centru za mlade Gorica; finansiranje omladinskih projekata; podrška mobilnosti mladih; stipendiranje učenika i studenata...

 

U katalogu su dostupne i informacije o infrastrukturi namijenjenoj mladima na području općine Centar, sportsko-rekreativnim aktivnostima koje su im na raspolaganju, obrazovnim ustanovama i slično.

 

Besplatan primjerak ovog kataloga možete preuzeti na Info pultu Općine Centar ili na recepciji JU „Centar za kulturu“ i „Centar za mlade Gorica“.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti