Nasuf Krupalija uspješno izgradio biznis uz pomoć Općine Centar

Program samozapošljavanja mladih koji vodi i finansira Općina Centar od 2015. godine, s obzirom na dobra iskustva, u prošloj godini još jače je podržan. U 2015. godini za ovaj program izdvojeno je 50.000 KM, a u 2016. godini u budžetu je za ovu namjenu obezbijeđeno 100.000 KM.
Nasuf Krupalija uspješno izgradio biznis uz pomoć Općine Centar

Kako bi što veći broj mladih osoba imao mogućnost učestvovati u programu, Općina je kao uslove za odobravanje sredstava navela tri kriterija, odnosno da osoba koja aplicira ima do 35 godina, da je registrovana u evidenciji Službe za zapošljavanje, te da na području Općine Centar stanuje ne kraće od tri godine. Također, svi prijavljeni projekti prošli su ocjenjivanja stručne komisije koja je birala najbolje projekte.

 

Mladi Nasuf Krupalija, koji je za ovaj program čuo posredstvom prijatelja u potpunosti je uspio realizovati svoj projekat i sada radi na razvoju sopstvenog biznisa. -  Ovaj program je bio prekretnica u mom životu. Uz pomoć ovog programa otvorio sam firmu. Od dobijenih sredstava nabavio sam mašine i aparate koji su mi potrebni za rad. To je zaista bila odlična prilika, kazao je Nasuf.

 

Nasuf je rođen 1993. godine. Završio je srednju frizersku školu. Nakon okončanja srednje škole, kako sam kaže, nije mogao mirovati, morao je nešto raditi, te je sa ocem polako počeo učiti zanat varenja. Sa vremenom je postajao sve uspješniji i shodno tome odlučio se ozbiljnije baviti tim poslom, odnosno otvoriti firmu. - Poslije srednje škole aktivno sam krenuo sa radom. Frizerski zanat mi se nije sviđao pa sam se odlučio baviti varenjem. Nakon pokretanja posla, prigrlio sam obaveze i sve to skupa me učinilo ozbiljnijim. Sada se nalazim u krugovima u kojima se puno priča o poslu i projektima tako da nemate mnogo vremena za neke druge stvari, kaže vrijedni Nasuf, te dodaje da u budućnosti namjerava razvijati svoju firmu koja će, nada se, postati ozbiljan partner za sve one koji žele poslovati sa njim. 

 

Pored Nasufa, sretan i zadovoljan je i njegov otac Muhamed što je njegov sin dobio priliku da započne posao koji će mu donijeti i osigurati finansijska primanja kao i mogućnost da se kao ličnost izgradi kroz samostalni rad.          

 

  - Ovaj posao nije loš. Uz malo više angažmana može se lijepo živjeti. Svaki početak je težak, ali uz razvijanje poslovnih veza i kontakata uspjeh se može postići. Treba nastaviti raditi. Raditi se mora na svim poljima kako bi se društvo razvilo, naglasio je Muhamed.

 

Možda bi se nekima ovaj zanat učinio teškim, ali ne i Nasufu jer, kako navodi, voli raditi i nikada se nije bojao rada. Vješto je iskoristio pruženu priliku i trud ovog veselog i energičnog mladića se isplatio. Posla i zadovoljnih klijenata ima, a nada se Nasuf, bit će ih još.

 

-Mislim da se svako u životu treba malo više potruditi, govori Nasuf.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti