Predstavnici FK Sarajevo podržavaju projekat modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“

S obzirom da je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić najavio projekat rekonstrukcije i modernizacije olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, te da je u posljednje vrijeme intenzivirana komunikacija sa potencijalnim investitorima, u Općini Centar održan je sastanak i sa predstavnicima FK Sarajevo, kluba koji decenijama igra utakmice na pomenutom stadionu.
Predstavnici FK Sarajevo podržavaju projekat modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“

Kako su naglasili iz FK Sarajevo, svima u klubu je od izuzetnog interesa da se stadion rekonstruiše, uz ispunjavanje visokih standarda FIFA-e i UEFA-e.

 

-Koševo je tradicionalno mjesto nogometnih susreta u kojima učestvuje FK Sarajevo. Naši navijači su navikli na Koševo i mi se ne vidimo nigdje drugo. Želimo da stadion na Koševu dobije moderni novi izgled i dajemo punu podršku Općini Centar u nastojanjima da se krene u realizaciju modernizacije stadiona, istakao je Alen Hujić, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je Općina Centar jako zainteresirana za što bolju saradnju sa FK Sarajevo.

 

-Mi želimo sarađivati i vjerujem na obostrano zadovoljstvo stvoriti ambijent koji će biti prepoznatljiv u našoj zemlji, ali i regionu. Održali smo niz sastanaka sa predstavnicima investitora, ali i Nogometnog saveza BiH. Na jednom od sastanaka prisustvovali su i predstavnici navijača FK Sarajevo. Zanimao nas je i njihov stav po pitanju modernizacije stadiona Koševo. Izuzetno mi je drago što imamo i njihovu podršku kada je u pitanju ovaj projekat, kazao je Ajnadžić.

 

Na sastanku je razgovarano i o saradnji Općine Centar i FK Sarajevo, a načelnik Ajnadžić je naglasio da će ova lokalna zajednica u budućnosti podržavati aktivnosti kluba koje donose daljnju afirmaciju i promociju grada Sarajeva u regiji, Evropi i svijetu.