Odbojkašice OŠ „Katolički školski centar“ pobjednice grupe B

U sportskoj dvorani sarajevskog FIS-a, u četvrtak, 2. marta 2017. godine učenice iz četiri osnovne škole sa područja općine Centar odigrali su šest utakmica grupe B odbojkaškog takmičenja za djevojčice.
Odbojkašice OŠ „Katolički školski centar“ pobjednice grupe B

U utakmicama su postignuti sljedeći rezultati: OŠ „Katolički školski centar“ – OŠ “Isak Samokovlija“ 2:0; OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević “ – OŠ „Safvet-beg Bašagić“ 2:1; OŠ „Isak Samokovlija“ - OŠ „Safvet-beg Bašagić“ 2:1; OŠ “Katolički školski centar“ - OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ 2:0; OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ - OŠ „Isak Samokovlija“ 2:0 i OŠ „Safvet-beg Bašagić “ - OŠ „Katolički školski centar“ 0:2.

 

Prvo mjesto u grupi B osvojila je ekipa OŠ „Katolički školski centar“ sa šest bodova, dok je drugo mjesto sa četiri osvojena boda pripalo djevojčicama iz OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević “. Učenice Osnovne škole „Isak Samokovlija“ osvojile su dva boda i treće mjesto u grupi, dok je posljednje plasirana ekipa OŠ „Safvet-beg Bašagić“ koja je uspjela osvojiti jedan bod.

 

U finale takmičenja, koje će biti održano u martu ove godine, iz grupe B se plasirala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Katolički školski centar“.

 

Podsjećamo da je u dosadašnjem toku takmičenja plasman u finale iz grupe A osigurala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“. Nastavak takmičenja je 7. marta 2017. godine kada su na programu utakmice grupe C.

 

Tradicionalno općinsko takmičenje u odbojci za učenike iz 11 osnovnih škola organizuje Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti