Investitori iz Turske žele ulagati u općini Centar

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa savjetnikom za investicije Mustafom Resićem, pomoćnicima načelnika Fahrudinom Kurtovićem, Edinom Muslić i saradnicima ugostio delegaciju turske kompanije „Kol“ d.o.o. koju su činili direktor Fatih Kol i zastupnik za Sarajevo Ermin Gačanović. Ovom prilikom su predstavljeni veliki investicijski projekti koje Općina Centar planira realizirati u narednom periodu.
Investitori iz Turske žele ulagati u općini Centar

Ranije se pomenuta firma obratila Općini Centar sa pismom namjere u kojem su definirani projekti za koje je izražen interes, a ujedno je to bio i povod za održavanje sastanka. Naime, riječ je o projektima modernizacije Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, izgradnja poslovnog objekta sa podzemnom garažom iza objekata Unitic, javna garaža kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, tržni centar Skenderija, javna garaža i bazen Skenderija, sportsko-rekreativni centar sa vidikovcem i žičarom na lokalitetu Vranjače-Zlatište, te stambeno naselje Šip.

 

Turska kompanija „Kol“ d.o.o već dugi niz godina investira na području cijele Bosne i Hercegovine, a taj trend namjerava nastaviti i na području ove lokalne zajednice.

 

Načelnik Ajnadžić je gostima prezentirao investicione mogućnosti, te predstavio pogodnosti koje nudi ova lokalna zajednica.

 

-U narednom periodu planiramo realizaciju velikih kapitalnih projekata, a volio bih da dio njih bude u vašem fokusu interesovanja. Mi ćemo učiniti sve da damo mogućnost za saradnju po pitanju investiranja, a to planiramo ponuditi po principu javno-privatnog partnerstva ili koncesije, zavisno od toga šta investitori budu željeli. Važno je da sagledate vaše mogućnosti i interese kada su u pitanju projekti koje vam nudimo, a mi smo otvoreni da vam pružimo potpune informacije po svakom pitanju na koje mi kao lokalna zajednica možemo dati odgovor, kazao je Ajnadžić.

 

Na kraju sastanka dogovoreno je da naredni susret i razgovor o ovim projektima bude održan u aprilu, nakon što predstavnici kompanije sagledaju sve mogućnosti koje su im ponuđene.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti