Odigrane utakmice B grupe u odbojci za dječake

U sportskoj dvorani sarajevskog FIS-a, u ponedjeljak, 27. februara 2017. godine učenici iz četiri osnovne škole sa područja općine Centar odigrali su šest utakmica grupe B odbojkaškog takmičenja za dječake.
Odigrane utakmice B grupe u odbojci za dječake

U utakmicama su postignuti sljedeći rezultati: OŠ „Hasan Kikić“ – OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:1; OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ – OŠ „Nafija Sarajlić“ 2:1; OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ - OŠ „Nafija Sarajlić“ 0:2; OŠ „Hasan Kikić“ - OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ 2:0; OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ - OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 0:2 i OŠ „Nafija Sarajlić“ - OŠ „Hasan Kikić“ 0:2.

 

Prvo mjesto u grupi B osvojila je ekipa OŠ „Hasan Kikić“ sa šest bodova, dok je drugo mjesto sa tri osvojena boda pripalo ekipi OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. Učenici Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ su osvojili također tri boda i treće mjesto u grupi, dok je posljednje plasirana ekipa OŠ „Musa Ćazim Ćatić“  koja je uspjela osvojiti dva boda. U finale takmičenja, koje će biti održano u martu ove godine, iz grupe B se plasirala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Hasan Kikić“.

 

 Podsjećamo da je u dosadašnjem toku takmičenja plasman u finale iz grupe A osigurala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“. Nastavak takmičenja je 7. marta 2017. godine kada su na programu utakmice grupe C. Tradicionalno općinsko takmičenje u odbojci za učenike iz 11 osnovnih škola organizuje Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti