Mališani vrtića „Leptirić“ sa načelnikom Ajnadžićem obilježili Dan nezavisnosti BIH

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine polaznici vrtića „Leptirić“ koji se nalazi na području općine Centar održali su danas svečanu priredbu kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakirom Šero i vijećnikom Harisom Mujanovićem.
Mališani vrtića „Leptirić“ sa načelnikom Ajnadžićem obilježili Dan nezavisnosti BIH

Dan nezavisnosti u ovoj predškolskoj ustanovi obilježen je uz bogat kulturno-zabavni program gdje su mališani kroz poeziju, pjesmu i ples veličali domovinu Bosnu i Hercegovinu i njenu nezavisnost.

 

Obraćajući se najmlađima, načelnik Ajnadžić zahvalio se mališanima što su ovim svečanim obilježavanjem pokazali ljubav i poštovanje prema svojoj domovini.

 

-Danas želim uputiti poruke i onima koji odgajaju, ali i mališanima koje odgajate. Vas koji odgajate naše najmlađe generacije želim zamoliti da ih odgajate na jedan korektan i roditeljski način kako bi ih pripremili za nove izazove, gdje prije svega mislim na učenje, studiranje i izgradnju države BiH, koju svi volimo. Vama mališanima upućujem želje da budete dobra djeca, odnosno najbolja djeca ovoga svijeta, da slušate svoje roditelje, porodicu, odgajatelje, svoje komšije, te da volite sve svoje drugare bez obzira kako se oni zovu. Na kraju želim da vam čestitam Dan nezavisnosti BiH i da vam se zahvalim što ste me pozvali da zajedno obilježimo ovaj važan datum. Ja sam vaš načelnik i vaš drug, a obećavam da ćemo služiti vašim potrebama i da ćemo u skladu sa mogućnostima pomoći, poručio je Ajnadžić.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti