Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Organizacioni odbor za obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hecegovine kojeg sačinjavaju predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine, predstavnici parlamentarnih stranaka koje participiraju u radu Vijeća, pripadnici boračkih i policijskih udruženja iz Centra, te Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, a na čijem čelu je predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, održao je 27. februara 2017. godine sastanak na kojem je utvrđen protokol održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Centar.
Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Svečana sjednica povodom obilježavanja 1. marta- Dana nezavisnosti će biti održana u utorak, 28. februara 2017. godine sa početkom u 13 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1). Prisutnima na sjednici će se obratiti članovi ratnog Predsjedništva RBiH, Mirko Pejanović i Miro Lazović koji će govoriti o historijskom značaju i važnosti borbe za nezavisnost naše države. Svečanom skupu također će se obratiti i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, te gradonačelnik Abdulah Skaka.

 

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Centar u povodu Dana nezavisnosti BiH uveličat će bosanskohercegovački glumac Rijad Gvozden sa prigodnim recitalom „Bosna“ autora Nedžada Ibrišimovića, hor Srednje muzičke škole u Sarajevu sa pjesmom „Zemljo moja“, te članica muzičke sekcije u Centru za mlade Gorica sa pjesmom „Za bolje sutra“.

 

Podsjećamo da je centralna manifestacija obilježavanja ovog značajnog datuma, planirana za 1. mart 2017. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti