Manifestacija povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

U velikoj sali Općine Centar 24. februara 2017. godine održana je manifestacija povodom obilježavanja predstojećeg praznika, Dana nezavisnosti BiH, a u organizaciji Udruženja „Djeca stubovi svijeta“ sa kojim je Općina Centar potpisala memorandum o razumijevanju čime je zvanično pristupila projektu „Etika u filozofiji življenja“ koji realizuje ovo Udruženje.
Manifestacija povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

Na početku svečanog skupa intonirana je državna himna Bosne i Hercegovine te predstavljena Povelja i Otvoreno pismo „Djece stubova svijeta'“.

Moderatorica manifestacije Lamija Joldić, kazala je da je sretna što joj se ukazala prilika da vodi ovu manifestaciju.

 

-Sretni smo što smo dobili ovu mogućnost jer mi se mladi uopće nemamo prilike iskazati. A, evo, ovo je jedan od načina. Posebno mi je drago da učenici, osnovci daju tako veliku važnost Danu nezavisnosti BiH. Veliko hvala načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću što daje značaj stasavanju djece, učenika iz škola sa područja općine Centar u čestite i obrazovane građane pokazujući koliko su oni značajan faktor budućeg društva,  naglasila je Joldić.

 

Fatima Hukić, predsjednica Udruženja „Djeca stubovi svijeta“ čestitala je učenicima i nastavnicima osnovnih škola sa područja općine Centar predstojeći praznik, Dan nezavisnosti BiH.

 

-Naša domovina je prelijepa zemlja sa mnogim raznolikostima, zemlja koja se voli, koju treba učiti voljeti od malih nogu, a ne znam koliko smo mi odrasli tome vas naučili. Koliko je naša zemlja državotvorna danas, određujemo mi odrasli, a koliko će ona to biti, draga djeco određivati ćete vi koji ćete djelovati u svim segmentima društva, kroz sve oblike djelatnosti, do najviših pozicija. Sve što budete radili, radite onako kako najbolje znate i vaša domovina će ići ka prosperitetu, istakla je Hukić.

 

Učenici osnovnih škola priredili su bogat kulturno-zabavni program gdje su kroz poeziju, glumu i pjesmu veličali domovinu Bosnu i Hercegovinu i njenu nezavisnost.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti