Nastavljena izgradnja niša za kontejnere

Na području općine Centar Sarajevo i u ovoj godini realizira se projekt izgradnje natkrivenih niša za kontejnere za odlaganje otpada.
Nastavljena izgradnja niša za kontejnere

Na osnovu ugovora koji je potpisan između Općine Centar i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“, u proteklom periodu izgrađene su niše za kontejnere u Ulici Mis Irbina iza BBI centra.

 

S obzirom da natkrivene niše otvorenog tipa psima i drugim životinjama omogućavaju pristup kontejnerima, odnosno otpadu, Općina Centar je iskazala opredjeljenje za izgradnju natkrivenih niša sa dvokrilnim vratima na prednjoj strani, što će onemogućiti raznošenje otpada. Izgradnjom ovih niša središnja sarajevska općina će dobiti uredniji prostor za odlaganje smeća.

 

Prema pomenutom ugovoru, niše za smještaj kontejnera također su izgrađene i u ulicama Vranjače, Jukićeva, Kromolj, Patriotske lige, a u toku je njihova izgradnja u Ulici Nahorevska preko puta Mjesne zajednice.

 

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije i ugodnije uslove za život, za realizaciju navedenog projekta Općina Centar je iz budžeta izdvojila 62.416 maraka.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti