Odigrane prve utakmice odbojkaškog takmičenja za učenice iz Centra

Nakon što je uspješno okončano odigravanje utakmica prve grupe odbojkaškog takmičenja za dječake, u organizaciji Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, 22. februara 2017. godine u sali FIS-a odigrane su utakmice grupe A u odbojkaškom takmičenju za djevojčice – učenice iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Odigrane prve utakmice odbojkaškog takmičenja za učenice iz Centra

Odbojkaške ekipe, u kojima je po 12 djevojčica, raspoređene su u tri takmičarske grupe – A, B i C.

 

U prvom kolu odigrano je šest utakmica između ekipa grupe A, a postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Vladislav Skarić“ 2:0, OŠ „Hasan Kikić“ - OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:0; OŠ „Vladislav Skarić“ - OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2:0; OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Hasan Kikić“ 2:0; OŠ „Hasan Kikić“ - OŠ „Vladislav Skarić“ 0:2 i OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ - OŠ „Alija Nametak“ 0:2.

 

Prvo mjesto u grupi A osvojila je ekipa OŠ „Alija Nametak“ sa šest bodova, dok je drugo mjesto sa četiri osvojena boda pripalo ekipi OŠ „Vladislav Skarić“. Učenice Osnovne škole „Hasan Kikić“ su osvojile dva boda i treće mjesto u grupi, dok je posljednje plasirana ekipa OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“  koja nije uspjela osvojiti nijedan bod.

 

U finale takmičenja, koje će biti održano u martu ove godine, iz grupe A se plasirala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti