U narednim danima počinje ugradnja prvog podzemnog kontejnera

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa direktorom KJKP Rad Selimom Babićem, a povod je bio rekapitulacija aktivnosti koje ova lokalna zajednica realizuje sa pomenutim preduzećem. Analizirano je stanje higijene na području općine Centar, ali i ugovora o zimskom održavanju koji Općina ima sa KJKP Rad.
U narednim danima počinje ugradnja prvog podzemnog kontejnera

-Dogovorili smo nove, ali i unapređenje aktivnosti koje već realizujemo sa KJKP Rad. Tako je usaglašen novi način odlaganja otpada, čišćenje i pranje ulica i još niz aktivnosti, naglasio je Ajnadžić.

 

Kada su u pitanju novi modeli odlaganja otpada to se prije svega odnosi na nabavku i postavljanje kanti za reciklažu, a koje bi trebalo da budu postavljene ispred individualnih stambenih objekata. Usaglašeno je da prve kante za odlaganje otpada budu postavljene u ulicama Nusreta Fazlibegovića, Asafa Serdarevića, Osmana Krupalije i Gornja Breka.

 

Također, u narednih desetak dana planirano je da započne ugradnja prvog podzemnog kontejnera na području općine Centar, tačnije na raskrsnici ulica Kaptol i Mehmeda Spahe.
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti