Općina Centar će obilježiti Dan nezavisnosti BiH

U Općini Centar je u utorak, 21. februara 2017. godine održan sastanak organizacionog odbora povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hecegovine.
Općina Centar će obilježiti Dan nezavisnosti BiH

Prvu sjednicu organizacionog odbora, u čijem sastavu su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine, pripadnici boračkih i policijskih udruženja iz Centra te Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, vodila je Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar.

 

Na današnjem sastanku razmatran je način organizacije svečane sjednice Općinskog vijeća Centar povodom ovog najvažnijeg datuma u novijoj historiji naše države. Jednoglasno je podržan prijedlog da se na svečanoj sjednici prisutnima obrati Miro Lazović, kao član ratnog Predsjedništva RBiH, te da se u sklopu obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti BiH održi i historijski čas na temu borbe za nezavisnost naše države. Na sastanku organizacionog odbora bilo je riječi i o sadržaju kulturno-umjetničkog programa na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Centar koja će biti održana u utorak, 28. februara 2017. godine.

 

Podsjećamo da je centralna manifestacija obilježavanja ovog značajnog datuma, planirana za 1. mart 2017. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra. 

 

Naredna sjednica organizacionog odbora za obilježavanje u Općini Centar Dana nezavisnosti bit će održana u ponedjeljak. 27. februara.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti