Počelo općinsko takmičenje iz odbojke za dječake

U sportskoj dvorani sarajevskog FIS-a, u ponedjeljak, 20. februara 2017. godine odigrane su prve utakmice takmičenja u odbojci za dječake - učenike osnovnih škola sa područja općine Centar koja je organizator i realizator takmičenja. Odbojkaške ekipe, u kojima je po 12 dječaka, raspoređene su u tri takmičarske grupe – A, B i C.
Počelo općinsko takmičenje iz odbojke za dječake

U prvom kolu odigrano je šest utakmica između ekipa grupe A, a postignuti su sljedeći rezultati: OŠ „Alija Nametak“ – OŠ „Vladislav Skarić“ 2:0; OŠ „Katolički školski centar“ – OŠ „Hasan Kaimija“ 2:1; OŠ „Vladislav Skarić“ – OŠ „Hasan Kaimija“ 0:2; OŠ „Alija Nametak“ - OŠ „Katolički školski centar“ 2:0; OŠ „Katolički školski centar“ – OŠ „Vladislav Skarić“ 2:0 i OŠ „Hasan Kaimija“ - OŠ „Alija Nametak“ 0:2.

 

Prvo mjesto u grupi A osvojila je ekipa OŠ „Alija Nametak“ sa šest bodova, dok je drugo mjesto sa četiri osvojena boda pripalo ekipi OŠ „Katolički školski centar“. Učenici Osnovne škole „Hasan Kaimija“ su osvojili tri boda i treće mjesto u grupi, dok je posljednje plasirana ekipa OŠ „Vladislav Skarić“ koja nije uspjela osvojiti nijedan bod.

 

U finale takmičenja, koje će biti održano u martu ove godine, iz grupe A se plasirala odbojkaška ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“.

 

Tradicionalno takmičenje u odbojci za učenike 11 osnovnih škola sa područja Centra organizuje općinska Služba za obrazovanje, kulturu i sport u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti