Ajnadžić ugostio svjetskog prvaka u powerliftingu Sejfu Šehovića

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Tim povodom načelnik Ajnadžić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić ugostili su Sejfu Šehovića, svjetskog prvaka u powerliftingu.
Ajnadžić ugostio svjetskog prvaka u powerliftingu Sejfu Šehovića

Naime, ovaj sportista je tri puta postao balkanski prvak osvojivši titule u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Također, postao je i evropski prvak u Engleskoj čime je stekao pravo učešća na Svjetskom prvenstvu u SAD-a. Takmičenje u Las Vegasu održano je u septembru prošle godine, a Šehović je osvojio dva zlata za Bosnu i Hercegovinu. Zlato je osvojio u deadliftu gdje je podigao 225 kilograma i powerliftingu kada je podigao 230 kilograma. U obje kategorije oborio je evropski i svjetski rekord.

 

Šehović se zahvalio načelniku Ajnadžiću na prijemu i kazao kako je bio ponosan predstavnik Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu.

 

-Bavim se powerliftingom cijeli život. Osnovali smo i registrovali Udruženje za razvoj sporta snage u powerliftingu, a naš cilj je da što više omladine sklonimo sa ulica i okrenemo sportu gdje smo napravili velike rezultate. Naredno veliko takmičenje je Evropsko takmičenje koje će se održati u maju ove godine u Grčkoj, a nadam se da ćemo imati i vašu podršku, kazao je Šehović.

 

Načelnik Ajnadžić je čestitao uspješnom sportisti na postignutim rezultatima, te dodao da je Općina Centar opredijeljena da pomaže sportske kolektive i pojedince koji ostvaruju zapažene rezultate, kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta.

 

-Prije svega želim da čestitam na izuzetnom rezultatu, ali i da se zahvalim Sejfi što je na najbolji mogući način predstavio našu zemlju u svijetu. Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica će iznaći mogućnost da pomogne Sejfi u njegovoj daljoj sportskoj karijeri, a u budžetu ćemo obezbijediti sredstva kako bi pomogli odlazak na Evropsko prvenstvo, zaključio je Ajnadžić.

 

Prijemu je prisustvovao i istaknuti bosanskohercegovački džudista Amel Mekić.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti