Sutra u parku Hastahana manifestacija Porodični dan

Općina Centar kao pokrovitelj Porodičnog dana koji treba biti održan u subotu 11. februara 2017. godine na ledenoj plohi u parku Hastahana na Marijin dvoru od 9 do 22 sata, poziva sve zainteresovane da se pridruže ovoj manifestaciji gdje je nadležna općinska služba pripremila bogat kulturno-zabavni i sportski program za sve uzraste.
Sutra u parku Hastahana manifestacija Porodični dan

Prema utvrđenom rasporedu besplatno klizanje za roditelje i djecu će biti omogućeno između 10 i 11 sati, kao i 15 do 17 sati, dok je za sve građane Sarajeva, koji posjete manifestaciju, besplatno klizanje organizovano od 17,30 do 22 sata. Najmlađe posjetioce će zabavljati klovnovi, dok će također za mlađi uzrast biti organizovan Face painting (od 11 do 15 sati), a za dobru atmosferu će biti zadužen i DJ. Tokom Porodičnog dana od 11 do 13.35 sati planiran je kulturno-zabavni program  gdje će učenici nekoliko osnovnih škola sa Centra izvesti muzičke kompozicije „Djeca pjevaju hitove“, dok će polaznici škola gitare i pjevanja iz Centra za mlade na Gorici, kao i djeca iz Dječijeg doma na Bjelavama i članovi Muzičke radionice „Note“ iz Sarajeva, izvesti nekoliko prigodnih numera.

 

Polaznici škola glume i plesa te Književnog kluba, također iz Centra za mlade, će za prisutne izvesti performanse odnosno predstavit će svoje radove.

 

U okviru planiranog sportskog programa članovi Klizačko-koturaljskog kluba „Bosna“ će učestvovati u utrkama na ledenoj plohi na stazama od 50, 100 i 150 metara (11.30-12 sati), a za učenike osmih i devetih razreda iz 11 osnovnih škola iz Centra će biti održano takmičenje u brzom klizanju (12-12.30 sati). Najmlađi članovi hokejaških klubova „Medvjedi“, „Vukovi“ i „Bosna“ će odigrati revijalne hokejaške utakmice (14-15 sati).

 

Za djecu će biti obezbijeđeni sokovi, a za građane topli čajevi.