Nastavak besplatne škole ragbija za učenike osnovnih škola

U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, u ovoj školskoj godini organizovala je besplatnu školu ragbija za učenike od trećeg do sedmog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
Nastavak besplatne škole ragbija za učenike osnovnih škola

Nakon završetka raspusta 6. februara nastavljena je škola ragbija, a ovaj projekat Općina Centar podržala je sa 4.000 maraka.

 

Osnovni cilj škole ragbija je okupljanje što većeg broja djece koja će se kroz program upoznati sa tehnikom i taktikom ragbi igre.

 

Realizacija navedenog projekta za drugo polugodište školske 2016/2017. godine počela je 6. februara 2017. godine i trajat će do 31. maja 2017. godine. Treninzi se održavaju u fiskulturnoj sali sarajevskog FIS-a (Mis Irbina 10), dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom od 14 sati, uz stručno vodstvo profesora  tjelesnog i zdravstvenog odgoja. 

 

Pomenuti projekat realizira se u skladu sa Operativnim planom vannastavnih aktivnosti iz sporta za školsku 2016/2017. godinu, kojeg zajedno sa osnovnim školama provodi općinska Služba za obrazovanje, kulturu i sport, a čija realizacija obuhvata preko 1.500 korisnika, za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno 93.300 maraka.