Nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce

U prvom polugodištu školske 2016/2017. godine Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizovala je prvi dio projekta besplatne škole gimnastike. Nakon završetka raspusta 7. februara nastavljena je škola gimnastike, a ovaj projekat Općina Centar podržala je sa 5.700 maraka.
Nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce

Osnovni cilj projekta je da se djeca predškolskog uzrasta i učenici osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo besplatno uključe u vannastavne aktivnosti kako bi se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara uticalo na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, te spriječili deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

 

Navedeni projekat će trajati do 31. maja 2017. godine, a treninzi se odvijaju u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično, i to utorkom i petkom u terminima od 9 do 10 i od 14 do 15 sati. Časove vode stručni nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

 

Podsjećamo, u prvom polugodištu ovaj sportski projekt se realizirao od 4. oktobra do 30. decembra 2016. godine u sali FIS-a dva puta sedmično, utorkom i petkom. U tom periodu, pod stručnim vodstvom profesora tjelesnog odgoja, održano je 50 sati nastave. Besplatnu školu gimnastike je pohađalo 77 učenica i učenika.

 

Zainteresovani učenici sa područja općine Centar mogu se prijaviti putem osnovnih škola, a predškolska djeca putem JU „Djeca Sarajeva“.