U subotu Porodični dan na klizalištu Hastahana

Pod pokroviteljstvom Općine Centar u subotu 11. februara ove godine na ledenoj plohi u Hastahani biće organizovan Porodični dan u periodu od 9 do 22 sata.
U subotu Porodični dan na klizalištu Hastahana

Tokom dana na ledenoj plohi, osim besplatnih termina za klizanje djece i roditelja, biće organizovana takmičenja osnovaca starijih razreda iz svih 11 škola iz Centra, te članova nekoliko klizačkih klubova na stazama od 50, 100 i 150 metara. Za osvajače prvih mjesta Općina Centar je obezbijedila slatke korpe.

 

Tokom Porodičnog dana od 11 do 15 sati planiran je kulturni, zabavni i sportski program. Prisutne će zabavljati DJ i dva klovna, dok će za najmlađe učesnike biti organizovan Face painting (od 11 do 15 sati). Najmlađi članovi hokejaških klubova „Medvjedi“, „Vukovi“ i „Bosna“ će odigrati revijalne hokejaške utakmice. Također, u navedenom programu svoje učešće će imati polaznici nekoliko škola iz Centra za mlade na Gorici te Centra za kulturu. Za sve učesnike i posjetioce Porodičnog dana u parku Hastahana biće obezbijeđeni topli čajevi i sokovi.

 

Općina Centar poziva sve sugrađane da u subotu dođu u park Hastahana i uživaju u čarima klizanja.