Izgradnja gasne mreže na Kromolju i Poljinama biće nastavljena

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je sa svojim saradnicima KJP Sarajevogas gdje je sa direktoricom Nihadom Glamoč i predstavnicima ovog preduzeća razgovarao o aktuelnim pitanjima razvoja gasne mreže na području općine Centar i podizanju kvaliteta pružanja komunalnih usluga građanima.
Izgradnja gasne mreže na Kromolju i Poljinama biće nastavljena

U tom smislu dogovoreno je više značajnih aktivnosti u narednom periodu. Prije svega, da se započnu aktivnosti na legalizaciji gasne mreže izgrađene u opkoljenom Sarajevu, odnosno u naseljima lijeve obale Miljacke, te Hrastovima, Velešićima, Koševskom brdu, Šipu...

 

Također, dogovoren je nastavak izgradnje gasne mreže na području Kromolja i Poljina gdje je putem prijava i ankete provedene među stanovništvom iskazan veliki interes građana za uvođenje ovog energenta u domaćinstva. Navedeni projekat zajednički će finansirati Općina Centar i Sarajevogas, a realizacija je predviđena u ovoj godini.

 

Pored toga, dogovoreno je da se započnu aktivnosti na pripremi projekta za daljnji razvoj gasne mreže na rubnim područjima općine Centar, odnosno na Nahorevu, Nahorevskim brdima, te naseljima Selja, Muharemovići i svim ostalim lokalitetima gdje je u toku izgradnja stambenih i poslovnih objekata. Na ovaj način svim građanima općine Centar želi se obezbijediti kvalitetno snabdijevanje ovim ekološkim i kvalitetnim energentom.

 

Predstavnici Općine Centar i Sarajevogasa usaglasili su i otvaranje administrativnog centra za pružanje svih komunalnih usluga građanima.