Učenici i nastavnici žele još projekata kao što je besplatno klizanje u Hastahani

Služba za obrazovanje, sport i kulturu Općine Centar je u saradnji sa direktorima 11 osnovnih škola sa Centra na ledenoj plohi u parku Hastahana na Marijin dvoru osmislila projekat besplatnog klizanja za sve osnovce.
Učenici i nastavnici žele još projekata kao što je besplatno klizanje u Hastahani

 

Prema utvrđenom rasporedu u periodu od 1. do 15. februara ove godine učenici iz 11 osnovnih škola sa Centra će imati besplatne termine za klizanje. S obzirom na početak novog školskog polugodišta termini su podijeljeni na prijepodnevne od 10 do 12 sati i poslijepodnevne od 15 do 17 sati, dok je danima vikenda utvrđen termin za besplatno klizanje osnovaca od 10 do 14 sati.

 

 

Učenici Osnovne škole „Alija Nametak“ imaju besplatne termine u srijedu 1. februara, nakon čega slijedi OŠ „Isak Samokovlija“ u četvrtak (2. februar), a u petak (3. februara) na rasporedu su učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“. Osnovna škola Hasan Kikić je na rasporedu u subotu (4. februara), a učenici Katoličkog školskog centra imaju besplatan termin za klizanje u nedjelju (5. februara). Dalje slijedi OŠ „Nafija Sarajlić“ (6. februar), OŠ „Safvet-beg Bašagić“ (7. februar), OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ (8. februar), OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ (9. februar), OŠ „Hasan Kaimija“ (10. februar), dok učenici Osnovne škole „Vladislav Skarić“ imaju obezbijeđen besplatan termin za klizanje u nedjelju 12. februara 2017. godine. Tokom trajanja ovih termina iznajmljivanje klizaljki za učenike je besplatno.

 

Tokom jutarnjih sati u terminu od 10 do 12 sati Hastahanu su, kao što je i predviđeno, danas posjetili učenici OŠ „Alija Nametak“, među kojima su većinom bili učenici osmih razreda, ali i jedna učenica drugog razreda, koja je došla u pratnji svoje majke. Da nam i zimsko doba, bez obzira na hladnoću, može donijeti lijepe i čarobne trenutke potvrdila je i Nađa Kubur, učenica osmog razreda OŠ „Alija Nametak“ koja je sa svojim prijateljima došla klizati.

 

- Došla sam sa prijateljima iz svog odijeljena, nas šestero.  Lijepo se provodimo i uživamo. Ranije sam klizala u Zetri, ali ove godine sam odlučila ovdje klizati. Volim klizati i uživam u tome, kazala je razigrana Nađa.  

 

U pratnji učenika došao je i njihov nastavnik Armin Bukvić magistar sporta i tjelesnog odgoja, koji radi kao nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja u navedenoj školi, a koji pozdravlja ovu vrstu projekata.

 

- Došao sam danas u pratnji učenika naše škole. Drago mi je da Općina Centar podržava projekte koji imaju pozitivan utjecaj na našu djecu i moram naglasiti da nam je potrebno još ovakvih projekata, jer djeca treba da se druže, da se socijaliziraju i provode vrijeme na otvorenom i baš zbog toga drago mi je da su se djeca odazvala i došla klizati, rekao je Bukvić dodavši da Općina Centar vrlo ozbiljno pristupa aktivnostima vezanim za mlađu populaciju, kako kada su u pitanju školska takmičenja, tako i u vannastavnim aktivnostima poput ove.  

 

 

Kako je javnosti poznato zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar besplatno klizanje na otvorenoj plohi u parku Hastahana je produženo do 15. februara ove godine u terminu od 9 do 22 sata.