Anketa o obrazovanju odraslih u Federaciji BiH

U skladu sa Planom provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH, Federalni zavod za statistiku provodit će Anketu o obrazovanju odraslih u periodu od 1. februara do 31. marta 2017. godine, a anketa će se provoditi i na području općine Centar.
Anketa o obrazovanju odraslih u Federaciji BiH

Naime, anketiranje će se provodi u domaćinstvima, a usmjereno je na osobe starosne dobi od 25 do 64 godine starosti. Cilj ankete je da se obezbijede informacije o učešću odraslih osoba u svim oblicima cjeloživotnog učenja – formalno, neformalno i informalno učenje.

 

Važno je da izabrana domaćinstva učestvuju u anketiranju i da pruže podršku u provođenju ove aktivnosti. Anketiranje je anonimno i povjerljivo, a prikupljeni podaci služit će isključivo za statističku obradu podataka u skladu sa Zakonom o statistici FBiH („Službene novine FBiH“ broj 63/03 i 9/09) i Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“ broj 49/06). Anketa će omogućiti da se pripreme instrumenti za provođenje istraživanja o obrazovanju odraslih u BiH u 2017. godini.   

 

Na teritoriji općine Centar anketiranje domaćinstava na terenu će obavljati anketari ovlašteni od Federalnog zavoda za statistiku.