Saradnja Općine Centar sa boračkim udruženjima

U Općini Centar Sarajevo 24. januara 2017. godine održan je radno konsultativni sastanak rukovodstva Općine sa predstavnicima boračkih udruženja sa područja središnje sarajevske općine, kao i ''Udruženja boraca - maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95'' Kantona Sarajevo.

Sastanak je vodio općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a prisustvovali su predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, dopredsjedavajući Vijeća Mustafa Mulić, vijećnik Dževad Topić, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza te savjetnici načelnika Mustafa Resić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin.

Na ovom skupu je bilo riječi o nastavku i unapređivanju dobre saradnje Općine Centar i njenog novog rukovodstva sa boračkim udruženjima kojoj ova lokalna zajednica dugi niz godina posvećuje posebnu pažnju.

Predstavnici boračkih udruženja su svesrdno i jedinstveno podržali prijedlog načelnika Ajnadžića da se iznađu adekvatna rješenja kako bi se solidarno pružila finansijska, moralna i sva druga potrebna podrška i pomoć pravednoj odbrani u procesu dokazivanja nevinosti svih boraca patriota koji su časno branili državu Bosnu i Hercegovinu a protiv kojih se vode sudski postupci.

Također je bilo riječi o formiranju Organizacionog odbora za obilježavanje 18. februara – Dana 105. motorizovane brigade Armije BiH čije je sjedište bila na području općine Centar, kao i pripremama za obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Osim toga, učesnicima sastanka je predstavljen idejni projekt izgradnje sportsko-rekreativnog centra na lokalitetu spomen-obilježja Mala kula na Grdonju gdje je Muzej 105. motorizovane brigade. S tim u vezi podržan je prijedlog da se u budućem sportsko-rekreativnom centru zaposle djeca boraca.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim aktuelnim pitanjima i dogovoren je nastavak kontinuirane saradnje Općine Centar sa boračkim udruženjima.