Održan tradicionalni bokserski turnir „FIS 2017“

U nedjelju, 22. januara 2017. godine na zatvorenom igralištu FIS-a u Sarajevu održan je treći po redu tradicionalni bokserski turnir „FIS 2017“, a u organizaciji Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“. U ime načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića turnir je otvorio njegov savjetnik Jasmin Gerin.
Održan tradicionalni bokserski turnir „FIS 2017“

Savjetnik Gerin je u ime načelnika Ajnadžića pozdravio prisutne i kazao da će Općina Centar nastavititi dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

 

-U ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića želim se zahvaliti što ste nam ukazali čast da otvorimo ovaj turnir. Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put, i u tom smislu ova lokalna zajednica podržava sportske kolektive i pojedince koji postižući dobre rezultate promoviraju državu, istakao je Gerin.

 

Na turniru je učestvovalo 16 najperspektivnijih reprezentativnih takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, a koji dolaze iz bokserskih klubova: „Zlatni ljiljani“, „Vogošća“, „Novi grad“, „Zvornik“, „Živinice“ i „Kamp-sport Peljto“. Nakon osam završenih mečeva, stručni žiri kojeg su činili Zijad Hodžić, Vahid Hodžić, Ramiz Aljić, Jakub Kubur i Asif Katica proglasili su pobjednike turnira. Trofej za najmlađeg učesnika pripao je Eroglu Hamzilu iz Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“, dok je trofej za najboljeg boksera i osvajača turnira pripao Ameru Škrijelju, također iz BK „Zlatni ljiljani“. Ostalim takmičarima uručene su medalje.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti