Ajnadžić uručio mašinu za čišćenje snijega Jedinici za specijalističku podršku MUP-a KS

U krugu Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u četvrtak 19. januara 2017. godine, uručio je mašinu za čišćenje snijega pripadnicima pomenute jedinice.
Ajnadžić uručio mašinu za čišćenje snijega Jedinici za specijalističku podršku MUP-a KS

Naime, Općina Centar je izdvojila 5.129 maraka za nabavku mašine za čišćenje snijega i ustupila je na korištenje Jedinici za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo. Time je nastavljena dugogodišnja praksa Općine Centar da snažno podržava rad organa bezbjednosti i izdvaja značajna sredstva iz budžeta za ulaganje u policijske strukture.

 

Načelnik Ajnadžić je prilikom primopredaje mašine istakao kako je Općina Centar u proteklih nekoliko godina za opremanje policijskih struktura izdvojila preko 220 hiljada maraka, a sa ovakvom podrškom, kako je to naglašavano, nastavit će i u budućnosti.

 

-Ova donacija je nastavak uspješne saradnje lokalne zajednice i predstavnika organa bezbjednosti. Nadam se da će vam ova mašina biti od pomoći da očistite poligone, ali i da izađete u susret lokalnom stanovništvu za pomoć u čišćenju snijega i izvan vašeg kruga. Policajcima smo nabavljali uniforme, video-nadzor, računarsku opremu, vozila, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima i većeg stepena sigurnosti, istakao je Ajnadžić.

 

Komesar Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo Fatmir Hajdarević kazao je da im je mašina za čišćenje snijega bila neophodna jer su imali svakodnevne probleme zbog obilnih padavina.

 

-U ime MUP-a Kantona Sarajevo, Jedinice za specijalističku podršku i u svoje ime zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na ovoj donaciji koja će nam umnogome olakšati rad. Više nećemo morati ručno čistiti snijeg sa poligona koji se prostiru na oko hiljadu metara kvadratnih. Kao što je i dogovoreno, osim za naše vlastite potrebe, mašina će biti na raspolaganju i građanima, dodao je Hajdarević.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti