U MZ „Bardakčije“ održana javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine

U prostorijama Mjesne zajednice „Bardakčije“ u srijedu, 18. januara 2017. godine, održana je javna rasprava o nacrtima budžeta Općine Centar i programa rada Općinskog vijeća Centar za 2017. godinu.
U MZ „Bardakčije“ održana javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine

Na početku javne rasprave dodatna pojašnjenja oko Nacrta budžeta Općine Centar za ovu godinu koji iznosi 45.610.870 KM dala je Selma Smajkić iz Službe za finansije Općine Centar, koja je ovom prilikom istakla da je za realizaciju kapitalnih projekata planirano da se utroši 45 posto sredstava budžeta.

 

 –U Nacrtu budžeta Općine Centar za ovu godinu, koji iznosi 45.610.870 KM, za kapitalna ulaganja planiran je iznos od 14.000.616 KM i ova stavka je povećana u odnosu na prethodnu godinu. Ovogodišnji budžet možemo nazvati razvojnim. Dokument koji je pred vama je u formi nacrta i imate mogućnost da uputite prijedloge i primjedbe, na što će nadležne stručne općinske službe dati svoje mišljenje, kazala je Smajkić.

 

U nastavku javne rasprave građani su iznijeli sljedeće prijedloge na Nacrt budžeta Općine Centar za 2017. godinu:

 

Rekonstrukcija i održavanje ulica: sanacija potpornog zida u Ulici Šekerova 36 i Ulici Himze Polovine 5, rekonstrukcija podzida u Ulici Mehmeda Handžića 10, uređenje prilaza stambenom objektu u Ulici Mandžina gornja 11, rekonstrukcija dijela ulica Bardakčije i Mandrina 26-36, postaviti saobraćajno ogledalo u Ulici Budakovići.Vodovod i kanalizacija: sanacija vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Imamovića, Papučina i Behar. Stepeništa i rukohvati: izgradnja novog stepeništa u Ulici Zaima Šarca 100; postavka kulir ploča na stepeništu i prilazu Ulici Himze Polovine 1, 3 i 5; sanacija stepeništa ispred objekta Mjesne zajednice; sanacija trotoara i rukohvata u Ulici Mehmeda Handžića 9 i 11. Niše za hajfiše: postaviti niše za hajfiše u ulicama Zaima Šarca 34, 40 i 53 te Budakovići 32. Javna rasvjeta: postaviti novo rasvjetno tijelo u ulicama Imamovića 24 i Mandrina 36 i 40, zamijeniti stubove u ulicama Bardakčije 44, 50, 60 i Šekerovoj 36. Ostalo: kultiviranje zelene površine u Ulici Mehmeda Handžića 10, ukloniti ruševni objekat u Ulici Kartal donji do broja 44, obezbijediti objekat za otvaranje vrtića u okviru JU Djeca Sarajeva, igralište kod objekta osnovne škole „Alija Nametak“ u potpunosti staviti na raspolaganje djeci sa područja ove mjesne zajednice.

 

U ime općinskih službi na održanoj javnoj raspravi su učestvovali: Zakira Šeroć (obrazovanje, kultura i sport),  Edina Muslić (privreda i LER), Selma Ćenanović (rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica), Đenita Bogunić-Kešelj (prostorno uređenje i komunalni poslovi), Anela Šećerović (stambeni poslovi), Munira Nović (imovinsko-pravni i geodetski poslovi i katastar nekretnina), Munevera Migić (inspekcija), Adis Adilović Đendušić (boračko-invalidska zaštita), Ibrahim Burazerović (lokalna samouprava), Meho Čalija (civilna zaštita), vijećnici Denis Challenger, Samir Fazlić, Abid Jusić i Dževad Topić, kao i savjetnici općinskog načelnika Bećir Sirovina i Jasmin Gerin.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti